Bilete Șaraimanic • Periferic Feeric • Lăutărie din Mahala • Expirat - 14 aug - Expirat Halele Carol

Șaraimanic • Periferic Feeric • Lăutărie din Mahala • Expirat

Expirat Halele Carol, București

miercuri, 14 august acces de la 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

PERIFERIC FEERIC este un nou concept de evenimente Șaraimanic.
Cum oamenii își împing mereu marginile în direcția inimii lor, așa și muzica periferiei, muzica mahalalelor, e o ocazie perpetuă de recentrare, de regăsire, de redescoperire pentru cei care intră în vibrație cu aceste armonii.

Revenim cu Sorin Necunoscutu’ și al său taraf, împreună cu un invitat special, Paul Fantezie. O alta voce grea a mundanului.

Sorin Necunoscutu’ & Paul Fantezie– voce, Doru din Ferentari- vioară, Adrian Miu- țambal, Aurică Turcitu – contrabas, Sile Dorel – acordeon.

Îl cunoașteți pe Sorin Necunoscutu’? Gabi Luncă venea acasă la el și îi zicea: „Ia cântă, Sorine, ce știi tu!” și Sorin începea să-și cânte cântecele care, mai apoi, au fost preluate și făcute cunoscute de către mulți alții: “Nu există-n lumea asta frate ca al meu” , “Carpeta din Serai”, „Fata care vinde flori”. Porecla devenită “nume de scenă” i-a fost dată tot de Gabi Luncă: luându-l pe Sorin la cântari, lumea întreba: “Cine-i băiatu’ ăsta? Un om bun, un necunoscut, maică!”

Să nu uităm că așa numita “muzică de mahala” e muzica versurilor create pe loc, a poveștilor de la poartă, a șprițului din curți. E muzica ce alină și însoțește viața și moartea, de la botez și nuntă la înmormântare.

I se spune “muzica adevărată” pentru că e vie, fragilă și, mereu dedicată. Mustește de viață, de energie, de oftat și de bucurie.

● Early Bird - 80 lei

● Acces general - 100 lei

Copiii sub 12 ani au acces gratuit atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet.

-----

PERIFERIC FEERIC Șaraimanic e despre vederea periferică, trăirea periferică și, să-i spunem așa, muzica periferică. Muzica ce indică mereu centrul. Centrul lumii.