Bilete Robin and the Backstabbers • Backyard Acoustic Season 2023 • 07.06 - 7 iun, ora 20:00 - Expirat Halele Carol

Robin and the Backstabbers • Backyard Acoustic Season 2023 • 07.06

Expirat Halele Carol, București

miercuri, 7 iunie, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Cum vă spuneam, anul ăsta, în vara lui 2023, Backyard Season revine la formatul #acustic și înapoi mai aproape de voi, chiar pe terasă, exact așa cum a început. Și ca să fie tradiția până la căpăt, începem pe 7 iunie cu Robin and the Backstabbers.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept „pop melodramatic”. Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul Graceland al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. De la concertele lor nu pleacă nimeni supărat.

Mult-așteptatul epilog al trilogiei Bacovia Overdrive, Vladivostok, a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece:

De la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului vine Vladivostok 2 – cu un videoclip meșterit de Barna Nemethi. Dintr-o noapte pe deal, cu satul în flăcări văzut în depărtare, vine cântecul Tarantella (O casă, cândva) – cu un videoclip realizat de Horia Cojan despre portalurile energetice din Munții Bucegi. Iar de la Sfârșitul Lumii și al Tuturor Lucrurilor vine M E C A N I C Ă F I N Ă – dansul peste ruine și peste amintirile ruinelor și peste amintirile amintirilor pe care îl vei dansa și tu, cândva, într-un alt oraș, într-o altă lume.