Bilete Amphitrio • Dublă lansare de album „Points” & „Seasons” • Expirat • 10.12 - 10 dec '23, ora 21:00 - Expirat Halele Carol

Amphitrio • Dublă lansare de album „Points” & „Seasons” • Expirat • 10.12

Expirat Halele Carol, București

duminică, 10 decembrie '23, ora 21:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Amphitrio, trio-ul de jazz contemporan, adică Andrei Petrache, Mike Alex și Philip Goron, concertează pentru prima dată la Expirat, Halele Carol, duminică, 10 decembrie. Cum s-a ivit ocazia specială, tot pe această dată va fi și o dublă lansare de album: „Points” & „Seasons”.

Amphitrio este un proiect care a luat naștere în urmă cu trei ani, atunci când ideile muzicale și sinergia de grup au devenit convergente, așa încât celor trei li s-a ivit ocazia să-și concretizeze planurile muzicale. Andrei Petrache este pianist și compozitor iar împreună cu basistul Mike Alex și percuționistul Philip Goron formează un trio cu un solid background de muzică clasică și alternativă, cei trei fiind studenți sau absolvenți de Conservator.

Povestea din spatele acestei componențe vorbește despre prietenii strânse și despre plăcerea de a cânta și de a improviza într-o formulă bine sudată, în ciuda faptului că fiecare dintre cei trei activează, în paralel, în multiple alte proiecte.

Repertoriul lor conține piese originale, scrise de Andrei Petrache special pentru această formulă de trio, într-o zonă de jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale.

Până în prezent, cei trei au concertat sub denumirea de Andrei Petrache Trio la festivaluri precum Jazz in the Park (2022, 2023), Sepsi Jazz&Blues Festival (2022), JazzX (2023), Oradea FestiFall (2023) și au susținut multe alte concerte de jazz, atât în București cât și în țară. Cea mai recentă performanță a trioului constă în obținerea premiului pentru cea mai bună compoziție, acordat în cadrul Jazz in the Park Competition (2023).